0 votes
U bent misschien van plan uw huis te verkopen of een nieuw huis te kopen. Hoe dan ook, je bent waarschijnlijk op zoek naar een geweldige makelaar.

imageMakelaar, makelaar in onroerend goed - is er een verschil?

Er zijn Realtors® en er zijn makelaars in onroerend goed. Dit zijn geen synoniemen. Een makelaar in onroerend goed heeft een licentie om "een koper of een verkoper in een onroerendgoedtransactie te vertegenwoordigen in ruil voor provisie." Makelaars in onroerend goed werken meestal voor een vastgoedmakelaar of makelaar.

Een makelaar heeft ook een vergunning en mag onroerend goed verkopen als agent of makelaar. Er zijn volledig ethische makelaars en Realtor®. Het belangrijkste verschil is dat een makelaar een extra toezegging heeft gedaan om de 17-artikelcode en het beroep van de onroerendgoedsector na te leven.

De zoekopdracht en enkele vragen

Op zoek naar een geweldige makelaar betekent dat u vragen zult stellen, dus laten we beginnen met het opstellen van uw vragenlijst:

Verwijzingen: vraag uw vrienden, collega's en familieleden om verwijzingen. De meeste mensen die een positieve ervaring hebben gehad door met een agent te werken, beschrijven graag hun ervaring en waarom ze vinden dat hun agent uitzonderlijk was.

Verwijzingen van professionals: het is zeker aangewezen om makelaars in onroerend goed om verwijzingen te vragen. Vertegenwoordigers van financiële instellingen, met name hypotheekmakelaars, zijn waarschijnlijk op de hoogte van buitengewone agenten.

Open huizen: naar open huizen gaan is een geweldige, niet-bedreigende manier om makelaars te ontmoeten. Let op de manieren en het uiterlijk van de agent, zijn / haar professionaliteit en de kwaliteit van het promotiemateriaal dat bij het open huis wordt geleverd. Lijkt de agent goed geïnformeerd over het onroerend goed en de lokale markt? Is de agent klaar om de functies van het huis aan te wijzen, of negeert hij bezoekers in principe?

Als u een over het algemeen gunstige indruk van een agent hebt, moet u een visitekaartje verzamelen en aantekeningen maken van uw waarnemingen.

When you beloved this information and also you want to get guidance about NVM makelaar maastricht kindly pay a visit to our own web site. Referenties: van plan om een ​​aantal agenten te interviewen alvorens een beslissing te nemen en een kopersovereenkomst te ondertekenen. Vraag tijdens het interview elke kandidaat om verwijzingen van recente klanten te geven en die verwijzingen te bellen.

Een van de vragen die u kunt stellen, zijn de vraag- en verkoopprijzen van hun panden en hoe lang de woning op de markt was?

Neem de tijd om het landgoedbord van de licentiediensten op te zoeken om te bevestigen dat de kandidaat momenteel een licentie heeft en of er klachten of disciplinaire maatregelen tegen de agent zijn ingediend.

Ervaring: hoe lang is de agent al actief? U moet op zoek gaan naar de agent die de lokale markt waarin u verkoopt of van plan bent om uw huis te kopen, grondig kent. Het kost tijd om expertise en marktkennis op te bouwen. Eén agent beveelt aan dat elke levensvatbare kandidaat minstens vijf jaar ervaring heeft.

Is de agent full- of parttime? U zou een voltijds agent moeten verwachten en vragen.

Volgende stappen

Kijk bij het evalueren van de kwalificaties van makelaars in onroerend goed naar hun websites en actuele aanbiedingen. Uw toekomstige agent moet web- en technologisch onderlegd zijn en alle huidige media gebruiken om u te helpen uw perfecte huis te vinden of uw huidige te verkopen. De agent moet ook betrouwbaar en regelmatig kunnen communiceren met behulp van het (de) contactformulier (en) waaraan u de voorkeur geeft: fax, telefoon, sms of e-mail.

Idealiter is uw potentiële agent druk, maar niet te druk om u effectief te vertegenwoordigen. Als u denkt dat de kandidaat niet verplicht is om uw volledige of enthousiaste service te geven of te kopen, of bereid is om u over te dragen aan een "assistent", ga dan verder.

Uw agent moet realistisch zijn over prijzen, marketing en u vertegenwoordigen als verkoper of koper. "Als het te mooi klinkt om waar te zijn ..." kan ook van toepassing zijn op makelaars en services. Vertrouw op je observatievermogen en intuïtie. Wanneer u ze combineert met de informatie die u uit uw interviews hebt verzameld, bent u klaar om een ​​weloverwogen beslissing te nemen.
by (120 points)

Please log in or register to answer this question.

Welcome to My QtoA, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

144k questions

51 answers

2 comments

239k users